info@tlacorp.es +34 965 48 81 68
Talen: Languages: English / French / Deutsch/ Dutch

Bouwen in Spanje – Advocaten in bouwrecht – regularisatie van onvergunde panden

Bouwen in Spanje – Advocaten in bouwrecht – regularisatie van onvergunde panden

De laatste jaren komt het meer voor dat Spaanse niet-residenten zelf een huis (laten) bouwen in Spanje, bijvoorbeeld in Alicante, Costa Blanca, Murcia, Costa Cálida, Almería, Málaga, Costa del Sol, Granada, etc. Als bouwheer dient u echter met de lokale wetgeving rekening te houden. Al die regels zelf uitzoeken neemt veel tijd in beslag en kan zeer complex zijn.

TLAcorp Advocaten zijn ervaren specialisten in bouwrecht. Ons kantoor werkt samen met onafhankelijke architecten en technici. Dit met dienstverlening in het Engels, het Frans en het Nederlands. Ons team vertegenwoordigt dan ook buitenlandse investeerders en eigenaars tijdens het gehele bouwproces en dit bij verschillende aannemers en vastgoedmakelaars.

Het komt weleens voor dat de bouwheer tijdens de werken vaststelt dat de bouw niet werd vergund en dus illegaal is.  Hier zullen we het nodige doen om het pand te regulariseren. Daarnaast kan er sprake zijn van verborgen gebreken na voorlopige oplevering. Een ander veelvoorkomend probleem is dat het pand niet werd aangesloten aan de openbare nutsvoorzieningen (water, gas, elektriciteit). Ons team kan u ondersteunen met al deze bouwproblemen.

De dienstverlening van TLAcorp bestaat er dan ook uit het onderhandelen en opstellen van de aannemingsovereenkomsten en het verzekeren dat de vereiste bouwvergunningen in orde zijn. Daarna volgen we uw project op van de start van de werken tot de oplevering. In geval van geschillen stellen we ons constructief op en pogen we in eerste instantie kostelijke processen te vermijden door te bemiddelen. Wanneer procederen toch noodzakelijk blijkt, zullen we uw belangen ten volle verdedigen. We hebben expertise in de regio’s Alicante, Costa Blanca, Murcia, Costa Cálida, Almería, Málaga, Costa del Sol, Granada, etc.

Onze diensten in het kort:

– aankoopbegeleiding van bouwgrond tot de oplevering (ook sleutel-op-de-deur);

– onderhandelen en opmaak van overeenkomsten en aanvragen de vereiste bouw- en milieuvergunningen;

– bouwgeschillen met aannemers, architecten of burenhinder;

– regularisatie van bouwgeschillen;